Ergonomische bureaustoelen, waarom iets meer uitgeven

Ergonomische bureaustoelen, waarom iets meer uitgeven

Ergonomische stoelen zijn stoelen die verstelbaar zijn. Iedereen kan ze aanpassen aan zijn of haar lichaam. Zithoogte, stoelleuning, armleggers, zitdiepte, ieder mens is uniek en de stoel moet in alle opzichten aan te passen zijn aan de gebruiker. Dit vraag veel van een bureaustoel. Een stoel met meer mogelijkheden is duurder. Zeker als je als bedrijf veel mensen op kantoor hebt zitten, kunnen de kosten flink oplopen. Is dat het waard? Dat is de vraag die bij je op kan komen. Het antwoord is een luid en duidelijk “ja”.

Een goede zithouding

Een goede zithouding is belangrijk. Ergens weet iedereen dit wel. Toch zijn slechts weinig mensen er bewust mee bezig. Dit komt vooral omdat de klachten niet meteen optreden. Als de klachten na een tijd duidelijk worden ben je al te laat. Een kromme rug, beknelde zenuwen, moeite om op te staan en zelfs irritatie aan ademhalingswegen. Dat laatste kan ontstaan als je veel onderuit gezakt zit en daardoor de longen minder ruimte geeft. Op de lange duur leidden de klachten tot ziekteverzuim. Dat is één van die dingen waar een bedrijf niet op zit te wachten. Gezonde mensen, goed voor werknemer en voor werkgever. Ergonomische bureaustoelen bieden helpen je om goed te zitten. VG Trading kan je daar uitstekend bij helpen met een collectie uitgebalanceerde bureaustoelen.

Een ergonomische stoel verdient zichzelf terug

Gezondheid is één ding, de productiviteit is een ander ding. Het mooie is dat en ergonomische bureaustoel bij beide dingen helpt. Een betere zithouding leidt tot minder ziekteverzuim. Minder ziekteverzuim betekent minder verzuimkosten. Een daling van die kosten is goed voor een bedrijf. Bovendien hoef je minder vervangers te regelen en in te werken als de huidige werknemers door kunnen gaan. Dat scheelt een boel geregel en ongemak (waar haal je vervangers vandaan? Zijn die echt goed?). Uiteindelijk werkt het positief uit voor de bedrijfsresultaten. Je moet de aanschaf van een ergonomische stoel daarom zien als een investering die zichzelf terugverdient. Het is geen overbodige kostenpost. Bovendien profiteer je zelf mee. Jij moet tenslotte zelf ook op een goede stoel zitten.