NEN 1335 (EN 1335)​

Omdat mensen in Europa behoorlijk van lengte verschillen is in Europa een norm gemaakt voor bureaustoelen, de NEN 1335. Deze norm zegt iets over de maatvoering van de bureaustoel. Omdat Nederland een smeltkroes van diverse culturen is zijn hier de maatverschillen tussen mensen onderling wel heel extreem. Niet iedere bureaustoel kan dan zomaar worden ingezet. Wellicht heeft u een NPR-1813 bureaustoel nodig

Wat is NEN-1335 norm?

De NEN 1335-norm omvat verschillende aspecten van een bureaustoel, zoals de afmetingen van de zitting, rugleuning en armleuningen, de verstelmogelijkheden van de stoel, en de stabiliteit en duurzaamheid ervan. De norm richt zich met name op het waarborgen van een goede zithouding, ondersteuning van de rug en het voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat bij langdurig zitten.

Het gebruik van een NEN 1335 bureaustoel wordt vaak aanbevolen voor kantooromgevingen waar mensen lange periodes zittend doorbrengen, zoals kantoren, werkplekken en vergaderruimtes. Door te voldoen aan de norm kunnen deze stoelen zorgen voor een ergonomisch verantwoorde werkomgeving, waarin de kans op lichamelijke klachten als gevolg van een slechte zithouding wordt verminderd.

Verschil tussen NEN-1335 en NPR-1813

Het kan heel goed zijn dat iemand met een extreme lengte of gewicht niet op een ‘norm’ bureaustoel past. Op zo’n moment is het zaak voor deze mensen speciaal op zoek te gaan naar een passende bureaustoel. De norm voor bureaustoelen is met name handig als er voor een groot aantal werknemers bureaustoelen moet worden aangeschaft. Bij de aanschaf van een ‘norm’ bureaustoel weet je zeker dat ca. 95% van de bevolking op deze bureaustoel kan zitten.

Assortiment NEN-1335 bureaustoelen

Op kantoor voer je verschillende werkzaamheden uit. Hierbij is het fijn om af te kunnen wisselen. Er zijn werkzaamheden waarbij je jezelf wilt concentreren en focus en rust belangrijk zijn. Op dat moment kun je aan dit bureau zittend plaatsnemen en deze klus in alle rust uitvoeren. Heb je een activiteit waarbij je juist wat actiever en beweeglijker bent, dan maak je in een handomdraai van jouw zitbureau een sta bureau. Bijvoorbeeld als je creatief aan het brainstormen bent en wat schetsen maakt. Het is ook ideaal om sta bureaus aan elkaar te schuiven als je even met een collega wilt overleggen. Door het afwisselen van houdingen krijg je een beweeglijker gevoel waardoor je makkelijker contacten maakt met collega’s. Niet weggekropen achter je beeldscherm in een dossier, maar juist in het vizier van iedereen werken op kantoor. Je zult merken dat collega’s gemakkelijker contact met je maken. Dit maakt het werken op kantoor alleen nog leuker.

NPR-1813 norm beter?

Nee, kwalitatief is dit niet beter of slechter als de NEN-1335 bureaustoelen. NPR-1813 bureaustoelen zijn vaak iets uitgebreider instelbaar.

Bekijk hier naast een greep uit onze meest verkochte NPR-1813 bureaustoelen.

Het grote verschil zit hem eigenlijk in de volgende aspecten:

Uitgebreid assortiment ergonomische bureaus!

Vandaag de dag brengen steeds meer mensen een langere tijd door achter een bureau. Dit betekent dat je de hele dag in min of meer de zelfde positie zit en dat kan nogal een vervelende werking hebben op de spieren en gewrichten. In dat geval ben je namelijk bezig met statisch werk. Iets waar de spieren en gewrichten last van kunnen krijgen omdat je telkens dezelfde spieren en gewrichten gebruikt om de positie die je aanneemt te ondersteunen. Dit kan op langere termijn zorgen voor nare problemen. Een mogelijke oplossing hiervoor is om te gaan werken met ergonomische meubels. Zo kun je met een ergonomisch bureau al een flink verschil maken.

Goed ingestelde fysieke omgeving

Daarnaast hebben we tevens de slinger variant. Ideaal voor flexwerkplekken. Vrijwel iedereen weet dat je tijdens het werken een goede houding aan moet nemen, vooral wanneer je lange tijden achter elkaar moet zitten. Wanneer je dit niet doe krijg je last van je rug, nek of andere vervelende verschijnselen. De meeste mensen weten ook dat je af en toe even de benen moet strekken en het beste een rondje kunt lopen. Maar wat zijn verder de voordelen van het zitten in een juiste positie wanneer je werkt? Een hoop mensen weten niet dat er nog meer voordelen zitten aan een ergonomisch goed ingestelde werkplek.

Wanneer je juist zit krijg je vanzelf een fijner gevoel dan wanneer je een verkeerde houding aanneemt. Pijn bevordert de stemming natuurlijk nooit. Wanneer je een betere houding hanteert voel je jezelf dus een stuk beter. Maar daarnaast kun je ook een stuk beter de concentratie vasthouden en lever je over het algemeen beter en sneller werk af. Dit komt doordat bij een juiste houding de bloedcirculatie een stuk beter is. Dit betekent op zijn beurt weer dat de zuurstof die met het bloed meereist, alle delen van het lichaam een stuk beter kan bereiken. Hiermee geef je het lichaam een goede impuls, zo ook de hersenen. Hier doe jij dan weer je voordeel mee door je beter te voelen en tevens beter werk af te leveren.

We hebben nog veel meer!
Naast 2e hands kantoormeubelen zijn wij u ook graag van dienst als het gaat om ergonomische bureaustoelen of de inrichting van uw archief of kantine met nieuw of gebruikt kantoormeubilair. Kortom, voor de complete inrichting van uw kantoor of werkplek kunt u bij ons terecht! Zowel nieuw- als gebruikt!

Archiefkasten

In diverse kleuren en maten

Zit-sta bureaus

nergens goedkoper!

Kantine

een kantine hoeft niet meer oersaai te zijn!

ERGONOMISCHE BUREAUSTOELEN

vanaf 199 euro!