EN-1335

Europese norm voor bureaustoelen en kantoorstoelen, de:

NEN-1335 norm

Deze eisen zijn samengevat in de ARBO norm NEN 1335. Alle stoelen die wij leveren voldoen minimaal aan deze Europese ARBO norm.

Een van de meest verkochte NEN-1335 bureaustoel is onze Bureaustoel Edit netwave!

Onder andere voorzien van: synchroonmechanisme, zitdiepte verstelling & gewichtsregeling!

Wat is NEN-1335?

Omdat mensen in Europa behoorlijk van lengte verschillen is in Europa een norm gemaakt voor bureaustoelen, de NEN-EN 1335. Deze norm zegt iets over de maatvoering van de bureaustoel. Omdat Nederland een smeltkroes van diverse culturen is zijn hier de maatverschillen tussen mensen onderling wel heel extreem. Niet iedere bureaustoel kan dan zomaar worden ingezet. Om dit probleem te ondervangen is een extra praktijkrichtlijn gemaakt, de NPR 1813. Ook hier gaat het weer om een richtlijn voor de maatvoering van bureaustoelen. De arbeidsinspectie geeft echter aan dat de werkgever de werknemer een passende bureaustoel ter beschikking moet stellen en spreekt daarbij niet over normeringen.

Verschil tussen NEN-1335 en NPR-1813:

Zithoogte

Van 40 tot 51 cm (12 cm bereik)

Zitdiepteverstelling

Minimaal 40-42 cm. Minimaal 5 cm bereik

Zittingdiepte

Minimaal 38 cm

Helling van de zitting

-7° naar achteren en -2° naar voren

Zithoogte

Van 41 tot 55 cm (14 cm bereik)

Zitdiepteverstelling

Minimaal 38-48 cm. Minimaa; 10 cm bereik

Zittingdiepte

Minimaal 44 cm

Helling van de zitting

-7° naar achteren en +3° naar voren

Het kan heel goed zijn dat iemand met een extreme lengte of gewicht niet op een ‘norm’ bureaustoel past. Op zo’n moment is het zaak voor deze mensen speciaal op zoek te gaan naar een passende bureaustoel. De norm voor bureaustoelen is met name handig als er voor een groot aantal werknemers bureaustoelen moet worden aangeschaft. Bij de aanschaf van een ‘norm’ bureaustoel weet je zeker dat ca. 95% van de bevolking op deze bureaustoel kan zitten.

Assortiment NEN-1335 bureaustoelen

Op kantoor voer je verschillende werkzaamheden uit. Hierbij is het fijn om af te kunnen wisselen. Er zijn werkzaamheden waarbij je jezelf wilt concentreren en focus en rust belangrijk zijn. Op dat moment kun je aan dit bureau zittend plaatsnemen en deze klus in alle rust uitvoeren. Heb je een activiteit waarbij je juist wat actiever en beweeglijker bent, dan maak je in een handomdraai van jouw zitbureau een sta bureau. Bijvoorbeeld als je creatief aan het brainstormen bent en wat schetsen maakt. Het is ook ideaal om sta bureaus aan elkaar te schuiven als je even met een collega wilt overleggen. Door het afwisselen van houdingen krijg je een beweeglijker gevoel waardoor je makkelijker contacten maakt met collega’s. Niet weggekropen achter je beeldscherm in een dossier, maar juist in het vizier van iedereen werken op kantoor. Je zult merken dat collega’s gemakkelijker contact met je maken. Dit maakt het werken op kantoor alleen nog leuker.

NPR-1813 norm beter?

Nee, kwalitatief is dit niet beter of slechter als de NEN-1335 bureaustoelen. NPR-1813 bureaustoelen zijn vaak iets uitgebreider instelbaar.

Bekijk hier naast een greep uit onze meest verkochte NPR-1813 bureaustoelen.

Het grote verschil zit hem eigenlijk in de volgende aspecten:

U heeft zojuist dit product toegevoegd:

Start met chatten!
Hallo, kunnen we ergens mee helpen?
We staan voor u klaar!