Ergonomische bureaus

Als u besluit om ergonomische bureaus aan te schaffen, dan adviseren wij om voor elektrische zit-sta bureaus te gaan! Zitten is het nieuwe roken, iedereen wel bekend, maar het is daadwerkelijk ontzettend verstandig om te gaan voor een zit-sta bureau. We hebben voor u de plusplunten op een rij gezet.

Bekijk hier de meest verkochte ergonomische bureaus van VG Trading Kantoormeubelen!

Ons meest succesvolle model

ErgoWork elektrische zit-sta bureaus

 • Verkrijgbaar in de maten 120×80, 140×80, 160×80 en 180x80cm
 • Frame verkrijgbaar in aluminium (Ral 9006), zwart (Ral 9005) en wit (Ral 9010), antraciet (7016)
 • Hoogte verstelbaar 65-130cm (drietraps met 2 motoren)
 • Dynamische belasting tot 100 kg
 • Voorzien van Bosch motoren
 • Softstart + stop en anti colision
 • 4 memory functies + 1 x USB 2.0 charger
 • Werkblad in 25mm melamine
 • Voorzien van een PVC stootrand van 2mm
 • Diverse standaard bladkleuren uit voorraad leverbaar
 • 2 jaar garantie !!

Gebruikte ergonomische bureaus

Budget is in veel gevallen van groot belang, daarom hebben wij een ruim assortiment aan jong gebruikte bureaus, in veel gevallen tevens voorzien van een nieuw blad naar keuze!

Uitgebreid assortiment ergonomische bureaus!

Vandaag de dag brengen steeds meer mensen een langere tijd door achter een bureau. Dit betekent dat je de hele dag in min of meer de zelfde positie zit en dat kan nogal een vervelende werking hebben op de spieren en gewrichten. In dat geval ben je namelijk bezig met statisch werk. Iets waar de spieren en gewrichten last van kunnen krijgen omdat je telkens dezelfde spieren en gewrichten gebruikt om de positie die je aanneemt te ondersteunen. Dit kan op langere termijn zorgen voor nare problemen. Een mogelijke oplossing hiervoor is om te gaan werken met ergonomische meubels. Zo kun je met een ergonomisch bureau al een flink verschil maken.

Goed ingestelde fysieke omgeving

Daarnaast hebben we tevens de slinger variant. Ideaal voor flexwerkplekken. Vrijwel iedereen weet dat je tijdens het werken een goede houding aan moet nemen, vooral wanneer je lange tijden achter elkaar moet zitten. Wanneer je dit niet doe krijg je last van je rug, nek of andere vervelende verschijnselen. De meeste mensen weten ook dat je af en toe even de benen moet strekken en het beste een rondje kunt lopen. Maar wat zijn verder de voordelen van het zitten in een juiste positie wanneer je werkt? Een hoop mensen weten niet dat er nog meer voordelen zitten aan een ergonomisch goed ingestelde werkplek.
Wanneer je juist zit krijg je vanzelf een fijner gevoel dan wanneer je een verkeerde houding aanneemt. Pijn bevordert de stemming natuurlijk nooit. Wanneer je een betere houding hanteert voel je jezelf dus een stuk beter. Maar daarnaast kun je ook een stuk beter de concentratie vasthouden en lever je over het algemeen beter en sneller werk af. Dit komt doordat bij een juiste houding de bloedcirculatie een stuk beter is. Dit betekent op zijn beurt weer dat de zuurstof die met het bloed meereist, alle delen van het lichaam een stuk beter kan bereiken. Hiermee geef je het lichaam een goede impuls, zo ook de hersenen. Hier doe jij dan weer je voordeel mee door je beter te voelen en tevens beter werk af te leveren.

Ergonomische bureau

Maar wat wil dat eigenlijk zeggen; ergonomisch? Ergonomie heeft te maken met de mens en de relatie tot zijn omgeving. Wanneer deze omgeving juist is ingesteld, voorkom je de mogelijke klachten aan spieren en gewrichten die je krijgt wanneer je dit niet doet. Er zijn drie pijlers in de ergonomie. Dit zijn de fysieke ergonomie, de cognitieve ergonomie en de organisatorische ergonomie. De eerste, fysieke ergonomie, ligt voor de hand zou je denken. Wanneer je niet goed zit, krijg je last van vervelende verschijnselen. Maar mensen onderschatten vaak wat de impact kan zijn van het verkeerd zitten.

Waarom een ergonomisch bureau?

Wat maakt een bureau ergonomisch en wanneer is een bureau dat niet? Het gaat er dus om dat je bij een ergonomisch bureau deze goed kunt aanpassen aan jouw lichaam. Het moet jou helpen de beste positie te kunnen aannemen tijdens de werkzaamheden om te profiteren van alle voordelen die je behaalt bij een goede lichaamshouding. Een ergonomisch bureau is dus verstelbaar. Je kunt de poten verstellen, het tafelblad verstellen of roteren, alles om jou te helpen de beste positie in te nemen.
Het belangrijkste is dat je rechtop zit. Dit bevordert de bloedsomloop. Wanneer het op het bureau aankomt, moeten de onderarmen op dezelfde hoogte zitten als het tafelblad. Dus wanneer je een hoek van 90 graden maakt met je onderarm ten opzichte van je bovenarm en je bovenarm bevindt zich naast het lichaam, moeten beide armen precies op het tafelblad terecht komen. Tegenwoordig heb je hiervoor enorm handige ergonomische bureaus die elektrisch verstelbaar zijn. Hiermee maak je het jezelf erg gemakkelijk om het bureau in de juiste positie te zetten zodat het perfect aansluit op jouw lichaamshouding.

Ergonomische werkhouding

Zoals je ziet is een goed houding tijdens het werken dus van groot belang. Je kunt er naast het voorkomen van nare pijnen en andere verschijnselen – zoals bijvoorbeeld blessures aan arm of pols, of RSI – ook voordeel uithalen. Je werkt op een betere manier doordat je jezelf een stuk fijner voelt. Door het beter circuleren van het zuurstof door je lichaam, ben je positiever en beleef je meer plezier aan werken. Bovendien voel je jezelf aan het einde van de dag ook een stuk beter. Met een ergonomisch bureau kun je van al deze voordelen gebruik maken en jouw dag een stuk beter maken.

We hebben nog veel meer!

Naast ergonomische bureaus zijn wij u ook graag van dienst als het gaat om ergonomische bureaustoelen of de inrichting van uw archief of kantine. Kortom, voor de complete inrichting van uw kantoor of werkplek kunt u bij ons terecht!

Showroom

Het is mogelijk een afspraak te maken in onze showroom van maandag t/m zaterdag. Wij heten u van harte welkom en bespreken graag de mogelijkheden om uw kantoor in te richten!

Openingstijden

Maandag tot Zaterdag open op afspraak

Adresgegevens

VG Trading kantoormeubelen
Ambachtsweg 26
1271 AM Huizen
Nederland

Archiefkasten

In diverse kleuren en maten

Zit-sta bureaus

nergens goedkoper!

Kantine

een kantine hoeft niet meer oersaai te zijn!

ERGONOMISCHE BUREAUSTOELEN

vanaf 199 euro!